Een reis door de tijd

Spoortocht013 - Een expositie en app over de ontwikkeling van tien jaar Spoorzone

Fotografisch kunstenaar Gerdien Wolthaus Paauw opende haar Expositie en lanceerde de door Doobob ontwikkelde webapp in de LocHal in Tilburg. 

Ze heeft acht jaar lang op 12 verschillende locaties in de Spoorzone van Tilburg op exact dezelfde positie een foto genomen. Nog nooit eerder is de ontwikkeling van een gebied zo in beeld gebracht. 

Herinneringen vervagen, maar beelden niet.

De Spoorzone is een bijzonder gebied in het hart van Tilburg. Oude leegstaande gebouwen zijn van de Nederlandse Spoorwegen overgenomenen en getransformeerd tot unieke kunststukken. Dit levert een unieke woon-, werk en leefomgeving op. Met zelfs een award winnende bibliotheek van wereld allure.

Op 4 juni werd door Bas van der Pol (wethouder Gemeente Tilburg) de expositie van Gerdien geopend in de LocHal samen met de lancering van de door Doobob ontwikkelde app. 

Een reis door de tijd

De app brengt beeld en interactie samen. Via een interactieve kaart kun je alle locaties opzoeken en je mobiele telefoon richten op het zicht van de fotograaf. De app neemt je vervolgens mee, terug in de tijd. Daarnaast heeft Gerdien 24 unieke portretten gemaakt van mensen die verbonden zijn aan de Spoorzone. Mooie verhalen van mensen die beslist hebben, gewerkt hebben, wonen of gewoond hebben, ontwikkeld hebben of ontwikkelen. Portretten die een beeld geven wat er allemaal is verandert in de afgelopen tien jaar. 

Samen met Gerdien Wolthaus Paauw, Sander Neijnens en Caroline Moerland mocht Doobob deelnemen in het team om dit project te realiseren. 

Wie nieuwsgierig is naar de App vol filmpjes en mooie verhalen: spoortocht013.nl

De expositie is tot eind augustus te zien in de LocHal - Tilburg

LocHal-2015

Ank Hage gwp-20170427-tweeluik 3959-3984-DEF

Sjaak de Jong gwp20110824 tweeluik Sjaak-4930-4442 DEF

doet_spoortocht_team

doet_spoortocht_opening

vragen of reacties naar aanleiding van dit artikel? 06-25014522 of stuur een berichtje