Brandstory 'De waarde van metaal'

Het verhaal van vier ijzersterke generaties

Het terrein van Metaalhandel Ketting ligt vol met oude containers, schroot, accu's, aluminium buizen en nog veel meer. Iedereen kan hier oude metalen inleveren voor recycling. Metaalhandel Ketting is een hecht familiebedrijf waar inmiddels de vierde generatie zijn intrede heeft gedaan.

Je merkt aan álles dat ze hier, met beide benen op de grond, bezig zijn met de toekomst. De toekomst van het bedrijf, maar ook van onze wereld. Metaalhandel Ketting heeft zich in de afgelopen 60 jaar ontwikkeld tot een modern metaalrecycling bedrijf waar alle vormen van schroot, milieutechnisch verantwoord verwerkt worden. 

Doobob helpt Metaalhandel Ketting om dit zichtbaar te maken in de markt. De focus ligt hierbij voornamelijk op de zakelijke markt, waarbij de particuliere verzamelaar niet vergeten wordt. Want ook het kleinste stukje metaal heeft waarde. Een belangrijke les die Oma Ketting al heel lang geleden begreep. Aan haar danken we dan ook 'De waarde van metaal'!

doet_ketting-beeldmerk

doet_ketting-eerbetoon

Redesign identiteit:

Het beeldmerk is ontworpen door Ditty Ketting. Een gerenommeerd kunstenares. Het was voor mij een uitdaging om een passende typografie en identiteit te ontwerpen die recht doet aan het sterke beeldmerk. Een redesign van het logo was daarbij ontzettend belangrijk om alle elementen van de identiteit (palet, patroon, typografie, beeldmerk, beeldtaal) harmonieus samen te brengen. Alles lijkt basis, simpel bijna. Maar schijn bedriegt. Er is namelijk veel tijd gestoken in detail, én onderzoek naar de historische betekenis van bijvoorbeeld het gekozen lettertype (DIN 1451). Iets wat heel goed past bij het merk verhaal van Metaalhandel Ketting. Het logo is hiermee een eerbetoon geworden aan historische waarden. 

 

Over de DIN 1451

DIN staat voor Deutsches Institut für Normung en wordt veel gebruikt in technische toepassingen en bewegwij- zering. De DIN 1451werd voor het eerst gepubliceerd in 1931. Het eerste ontwerp komt echter uit 1905 als standaard voor alle wagons en treinstellen voor het Pruisische spoorwegnetwerk.
In die tijd was er behoefte aan helder leesbare letters welke ook eenvoudig met de hand of mal geschreven of geschilderd moesten worden. Alle letters kunnen een- voudig met lineaal en passer geconstrueerd worden.
De populariteit van DIN 1451 nam enorm toe toen het in 1990 werd omgezet naar een digitaal lettertype.
Het lettertype is beschikbaar in twee families: - DIN 1451 Mittelchrift - DIN 1451 Engschrift (condensed versie)
Het kent verder geen vette of cursieve varianten. Hierdoor wordt een typografisch ontwerp zuiver. Het vraagt wellicht meer van een ontwerper, maar krijg je de DIN 1451onder controle, dan is het een ontzettend mooie letter om te gebruiken.

doet_ketting-advertentie

Website als basis voor conversie

Doobob ontwikkelde de nieuwe website voor Metaalhandel Ketting volledig in stijl. De website is een platform geworden waar storybranding en productplacement naadloos bij elkaar komen. Een juiste balans tussen vertellen waar je voor staat en wat je doet. Heldere conversie met voldoende meetinstrumenten maken het geheel tot een effectief marketinginstrument. 

 

doet_ketting-website-home

doet_ketting-website-conversie

doet_ketting-website-historie

doet_ketting-vlaggen

doet_ketting-visitekaartje

Speciaal drukwerk

Drieluik, bedrijfsbrochure uitgevoerd met inline Silver Coldfoil. Een metaalfolie die de brochure een spectaculaire metal look geeft. Visitekaartjes worden ook uitgevoerd met zilverdruk ondergrond en spotvernis. 

doet_brochure-drieluik-ketting

opdrachtgever:

Metaalhandel W. Ketting & Zn

Werkgebied:

Metaalhandel Ketting is een professioneel metaalrecycling bedrijf met continue aandacht voor het milieu. De kernactiviteit bestaat uit het inzamelen, sorteren, knippen, opbulken en verhandelen van ferro- en non-ferro metalen.

locatie:

Pernis - onder de rook van Rotterdam

Over het project:

Doobob is het nieuwe bureau voor o.a. merkstrategie en ontwerpt en levert diverse communicatiemiddelen.

Zie ook

Website: metaalhandel-ketting.nl
Geinteresseerd wat Doobob voor u kan betekenen? 06-25014522 of stuur een berichtje

Duurzaamheid door kwaliteit

Een visualisatie van dromen in de ruimste zin van het woord