63 Graden Kookboeken & Koken

opdrachtgever:

63 Graden Kookboeken & Koken

Werkgebied:

63 Graden is een boekenwinkel gespecialiseerd in kookboeken en de betere kookspullen. Hun ruime assortiment en uitgebreide kennis over kookboeken en kooktechnieken zijn voor iedere hobby of professionele kok van grote waarde. In het centrum van Tilburg is een bezoekje aan deze mooie winkel altijd slim.

locatie:

Tilburg centrum

Over het project:

63 Graden Kookboeken en Koken zit vol mooie verhalen. Zo ook het verhaal achter de naam van de winkel. Niet iedereen weet dat als je een eitje op exact 63 graden kookt, je het perfecte eitje bereidt. Een wetenschap die aantoont dat de eigenaar van de winkel bulkt van de praktische kennis. Het was dus ongelofelijk leuk om voor dit mooie merk te mogen werken. Doobob leverde een reeks creatieve plaatjes en een kleine redesign van het logo. Daarnaast een illustratie met kookspullen én een nieuwe reeks boekenleggers, want keuze uit één is geen keuze! Nieuwe visitekaartjes, notitieblokken, kassabonnen en prijskaartjes. Zelfs de lamp kreeg een nieuw gezicht.

doet_63graden_lamp_winkel

doet_63graden_illustratie

Het logo kreeg een kleine facelift. Het 63 Graden beeldmerk is opnieuw geconstrueerd en er is een ander logo lettertype gekozen.

In de redesign is gekozen voor de American Typewriter ter vervanging van de Courier. De American Typewriter is als ontwerp afgeleid van de klassieke typemachine letters. Echter is het een gespatieerde fraaie slab serif. De ronde vormen en mooie schreven geven het geheel net genoeg tierlantijn. Het lettertype is goed leesbaar en fijn te gebruiken voor sprekende koptitels.

doet_63graden_logo

doet_63graden_socialmedia_01

doet_63graden_socialmedia_04

doet_63graden_socialmedia_02

doet_63graden_socialmedia_03

doet_63graden_illustratie_vector

Geinteresseerd wat Doobob voor u kan betekenen? 06-25014522 of stuur een berichtje

Texfab Conference - The Netherlands