Ontwerp en ontwikkeling wandel web-app

Wandel en maak een virtuele tour door 8 jaar ontwikkeling Spoorzone

De Spoorzone in Tilburg is een buitengewoon ontwikkelingsgebied. Een levendig gebied voor kunstenaars, kleine creatieve ondernemers, cultuur, muziek, horeca en woongelegenheid. Gedurende het afgelopen decennium heeft zich hier een aanzienlijke transformatie voorgedaan. Deze veranderingen vormden de drijfveer voor Gerdien Wolthaus Paauw, een kunstzinnige fotograaf, om jaarlijks vanuit exact dezelfde locatie foto's te nemen van 12 verschillende plekken in het gebied. Hierdoor is een ongeëvenaard en uniek beeld ontstaan van de Spoorzone. Opmerkelijk is hoe snel we vergeten hoe het ooit was en hoe snel wennen we aan een nieuwe situatie.

Gebaseerd op dit principe heeft Studio Doobob in samenwerking met Gerdien een wandel web-app ontwikkeld. Door de app te gebruiken wandel je langs alle twaalf locaties en kun je per GPS positie een time-lapse video bekijken die de stedenbouwkundige ontwikkelingen illustreert.

Bovendien zijn er 24 portretten vastgelegd van mensen met diverse achtergronden en en mate van betrokkenheid. Zij delen hun verhalen vanuit diverse perspectieven.

Op 4 juni 2023 heeft Bas van der Pol, Wethouder van de Gemeente Tilburg, deze app gelanceerd tijdens de Dag van de Spoorzone. De app blijft beschikbaar tot 4 juni 2027. Van 4 juni tot 29 november 2023 zal de fotodocumentaire eveneens tentoongesteld worden in de LocHal in Tilburg.

 

doet_spoortocht_app_tijdreis

doet_spoortocht_app_verhalen

samenwerking:

Gerdien Wolthaus Paauw
Sander Neijnens
Caroline Moerland

Werkgebied:

Expositie 10 jaar Spoorzone door Gerdien Wolthaus Pauww in de LocHal. Ondersteund met de ontwikkeling van de web-app met informatie over de wandeling en een geïllustreerde kaart van de Spoorzone waarop alle verhalen en GPS punten vindbaar zijn.

locatie:

Tilburg

Over het project:

Doobob ontwikkelt en onderhoudt de web-app met daarin alle informatie over de sponsoren, de verhalen en uiteraard de wandeling. 

doet_spoortocht_kaart-detail-spoorpark

Geinteresseerd wat Doobob voor u kan betekenen? 06-25014522 of stuur een berichtje

63 Graden Kookboeken & Koken